2012.05.07.
17:13

Írta: SzinhazKedvelo

Omega 50 - jubileumi nagykoncert Budapesten a Papp László Sportarénában! Jegyek itt!

A vége felé tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes jubileumi turnéjának első etapja, amelynek keretében három részből álló, szimfonikus zenekar részvételével összeállított műsort adnak elő vidéki városokban. A zenekar billentyűse, Benkő László erről és a napokban megjelent új szólólemezéről is beszélt az MTI-nek.

A koncertturnét a külföldi koncertek után Budapesten zárják egy nagykoncerttel a Papp László Sportarénában. A koncert időpontja 2012. óktóber 6. Budapest Papp László Sportaréna (Jegyvásárlás ide kattintva!

Jegyárak: 4900, 7900, 9900, 11900, 14900 Ft

Az Omega:

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.

A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.

Az Egerben kezdődött turné állomása volt Zalaegerszeg, Tatabánya, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szolnok, Kaposvár, Szeged és Szombathely, pénteken Pécsett játszanak; a hármas felépítésű szakasz május 25-én Miskolcon zárul. (Jegyek a miskolci koncertre itt!)

Az Omega vasárnap idei első határon túli koncertjét adja Sepsiszentgyörgyön, május 4-én Szabadkán, június 29-én pedig Dunaszerdahelyen lép fel.

Az idei jubileumi koncertsorozat harmadik változata, az Omega Rhapsody című produkció az ezen a címen az egyik német kiadónál 2010-ben megjelent lemez élő változata. A CD-n szimfonikus köntösben hallhatók az Omega legnagyobb slágerei, és ez májusban három kelet-németországi városban, Lipcsében, Suhlban és Drezdában egy német szimfonikus zenekarral közösen fog megszólalni.

"Augusztus 17-én Berlinben is játszani fogunk, a spandaui Zitadellében ismét csak a háromblokkos műsort adjuk elő. Németországban ma is népszerűek vagyunk, az áttörést az 1977-ben ott megjelent Time Robber című angol nyelvű lemezünk jelentette, amely egymillió példányban kelt el" - mondta Benkő László. 

 

 Forrás: MTI

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert 2012 jegy jegyárak aréna jegyek

A bejegyzés trackback címe:

https://jegy.blog.hu/api/trackback/id/tr614494439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása