2012.11.15.
23:01

Írta: SzinhazKedvelo

Swan Lake on Ice jegyek! Jégbalett 2013-ban a Budapest Kongresszusi Központban!

Hattyúk tava – jégbalett

Az Imperial Ice Stars társulat előadása

Veszprém Aréna
2013. február 14., 19.00
Budapest Kongresszusi Központ
2013. február 16-17., 20.00

Online jegyvásárlás és jegyárak ide kattintva!

Az Imperial Ice Stars társulata 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy a klasszikus baletthagyományokat merőben új szemlélettel mutassa meg a közönségnek. Előadásukban az olyan lenyűgöző mesék világa, mint a Hattyúk tava, a Diótörő, a Csipkerózsika vagy a Hamupipőke a jégtánc varázslatos dimenzióiban tűnik fel a színpadon, amely a gyerekek mellett a felnőtt közönség figyelmét is magával ragadják.

Az orosz előadóművészek és brit menedzsment közös munkája nyomán működő társulat öt kontinensen eddig négymillió embert kápráztatott el látványos produkcióival, óriási sikert aratva olyan színpadokon, mint a londoni Royal Albert Hall vagy a szingapúri Esplanade.

Az előadások sikerének titka a friss szemléletű, rendkívüli ötletekkel és virtuóz jégtánc-mutatványokkal tarkított, egyedi koreográfia. A jelenetek kidolgozásában a kreatív művészeket olimpiai bajnok műkorcsolyázók és tornászok segítik. A jégtáncos előadóművészek, akik korábban maguk is profi sportolóként arattak sikereket, összesen több mint 250 versenyérmet szereztek. Az akrobatikus táncprodukciókban lélegzetelállító műkorcsolya-ugrások változatait láthatja a közönség.

Az Imperial Ice Stars 2004-ben debütált Sydney-ben, amikor Csajkovszkij csodálatos kíérőzenéjére, a Csipkerózsikára alkalmazott jégtáncprodukcióval egyből elnyerték a közönség és a szakmai kritika kegyeit egyaránt. Innen kiindulva, Új-Zélandon át Európa és Ázsia számos országán keresztül vezetett a következő két évben a társulat pályája. A Hattyúk tava koreográfiáját 2006-ban mutatták be szintén Sydney-ben: ez a produkció a világ öt kontinensén meghozta a táncosok számára az áttörést: 15 országon át vezető turné Kanadát és Japánt is érintette. Az előadást felújított színpadi koncepció keretein belül láthatta és ünnepelhette a londoni Royal Albert Hall közönsége, 2012 elején.

A produkció kosztümjeit Oroszország egyik meghatározó jelmeztervezője, Albina Gabujeva készítette, aki több mint harminc éve a moszkvai Sztanyiszlavszkij Színház tanácsadója. Az előadás ruhái az utolsó orosz cári dinasztia, a Romanovok csillogó ízlését idézik.

Az előadás producere, rendezője és művészeti vezetője az angliai Tony Mercer húsz éve kötelezte el magát a jégtáncos showműsorok világának. Előtte olyan világsztárok turnémenedzsereként szerezte színpadi tapasztalatait, mint Dionne Warwick énekesnő, a Commodores, a Four Tops, a Temptations vagy a Kool & the Gang együttesek. 1991-ben a Wild Rose Jégszínház felkérésére dolgozott először műkorcsolyás koreográfián: első sikere a Csipkerózsika jégbalett változata. Pályája során jégszínpadra vitte Carmen, Az operaház fantomja vagy Pán Péter történetét, és az orosz romantikus balett jelentős alkotásait is.


 

„JEGES” TÉNYEK

  • Az Imperial Ice Stars ausztrál-brit-orosz műkorcsolya-társulat, amely 2004-től napjainkig öt kontinens mintegy négymillió nézője előtt mutatkozott be.
  • A táncosok közül a néhányan már hároméves koruk óta korcsolyáznak.
  • A táncosok korábbi műkorcsolyázó sportkarrierjük során összesen 250 versenyérmet szereztek.
  • A koreográfiák műugrásai közül néhány új forma a társulat koreográfusainak kreációja, ezek még nem is kaptak hivatalos nevet.
  • A Hattyúk tava előkészületei során másfél hónapon át napi 9 óra próbára volt szükség, heti egyetlen pihenőnappal. Az előadások előtt háromórás emlékeztető próba is „elegendő”.
  • 32 pár korcsolyacipő kíséri a társulatot valamennyi helyszínre. 
  • Az előadáshoz 14 tonna jégre van szükség – ez három kifejlett elefánt össztömege.
  • A korcsolyajeget mínusz 15 fokra kell hűteni, ez háromszor hidegebb a háztartási mélyhűtőnél.
  • Az előadáshoz 110 különböző kosztümöt használnak.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest balett jegyárak jegyek 2013 swanlake on ice

A bejegyzés trackback címe:

https://jegy.blog.hu/api/trackback/id/tr684909405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása