2012.11.28.
11:25

Írta: SzinhazKedvelo

Yamato japándob koncert 2013 - Yamato ROTYOH - Jegyek itt!

Yamato koncert Budapesten 2013-ban, Yamato jegyek már kaphatóak is a fergeteges japándob koncertre.
A Yamato neve bizonyosan ismerősen cseng sokaknak, hiszen a japándob mesterei nem először járnak Budapesten. A fantasztikus hangulatú koncertjeik világszerte és hazánkban is mindig teltházzal futnak. Magyarországot már több éve ámulatban tartja a Yamato - Japán dobosai egyedülálló előadás, amely a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a taikot (japán dob) és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel.

2012. április 12, 13 és 14 Budapesten a Budapesti Kongresszusi Központban mutatják be ismét, hogy mit tudnak. A Gamushara és a Matsuri Fiesta után most új show érkezik. A 20 éves Yamato csapat a Rotyoh - The Beat on The Road című japándob előadást hozza Budapestre.

Jegyek a 2013-as Yamato japándob showra már kaphatóak. Jegyvásárláshoz kattints ide!

Jegyárak: 6500-18000Ft között

A Yamato több mint 1000 előadása során több tucat országban (Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Indonéziában és Szingapúrban, Dél-Amerikában és Európában) mutatta már be műsorait, ezidáig több mint egymillió ember előtt. A fellépő társulat tíz tagból áll, férfiak és nők fele-fele arányban. Átlagosan huszonöt évesek, rendszeres edzéssel tartják testüket karba. A Yamato őrangyala a nagy taiko dob, amely 1,7 méter átmérőjű, és több mint 500 kilót nyom, a dobtest pedig 400 éves fából készült. A szívdobbanás különböző hangjait próbálják meg visszaadni ezzel a nagydobbal, és a másik negyven, különböző méretű taikoval. Ütéseink összhangban állnak a közönség szívverésével, azzal a céllal, hogy a szereplők gondolataival egyesülni tudjanak. „Amióta csak megalapítottuk a Yamato - The Drummers of Japan társulatot, az egyes ütések és hangok fontosságát helyezzük előtérbe. A taiko dobolásban nagyon fontos szerepe van az ütések összekapcsolódásának, szinte olyan ez mint az emberi élet, amely a különböző napok adott pillanatainak láncolata, vagy a történelem maga, amely a Földünkön élő számtalan ember közötti kapcsolatból alakul ki. Minden energiánk és gondolatunk átáramlik az ütések erejébe, hangjába. Megállapíthatjuk, hogy saját szívverésünk viszi előre a múltat a jövő felé, és szívdobbanásaink láncolata az élet alapja. Azért dobolunk, hogy előadásainkon elgondolkodhassunk egy ütés, egy hang, avagy a kompozíció fontosságán és hatásain.” – nyilatkozta a társulat alapítója és művészeti vezetője, Masa Ogawa. A taiko, vagy más néven wadaiko, eredeti jelentése: japándob – vagyis a szó eredetileg egy bizonyos, Japánban használt ütőhangszertípusra vonatkozik. Az 1900-as évek közepétől azonban a taiko kifejezés már egy zenei stílust jelöl, mégpedig a japán dobokon játszott csoportos dobstílust, amelyet az ötvenes években Oguchi Daihachi fejlesztett ki, nagyjából a ma ismert formának megfelelően. A taiko mint csoportos dobstílus tehát viszonylag fiatal művészeti ág, noha előzményei a japán zenében több száz éves múltra tekintenek vissza. Az elmúlt fél évszázadban ugyanakkor a taiko olyan népszerűségre tett szert, ami Japánban több mint 5000 csoport megalakulását eredményezte, együttesenként átlagosan 12-15 fő részvételével. Míg azonban a műfaj vonzereje Amerikában, Nyugat-Európában, Ausztráliában és más országokban is újabb és újabb taiko-csoportok születéséhez vezetett.

Szólj hozzá!

Címkék: jegyárak jegyek yamato 2013 japándob budapesti kongresszusi központ

A bejegyzés trackback címe:

https://jegy.blog.hu/api/trackback/id/tr724931373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása